Ideea unui Bazar cu Mirodenii a aparut din pasiunea pentru bucatarie si mancaruri delicioase cu mirodenii si condimente!

De multe ori intalneam retete din care nu gaseam intotdeauna toate ingredientele. Asa s-a nascut ideea de a deschide un magazin de condimente si mirodenii, unde orice pasionat de gatit sa gaseasca si cele mai exotice mirodenii.

Magazinul Bazarul cu Mirodenii

De la inceput am hotarat ca India (care este cel mai mare producator de mirodenii din lume) trebuie să fie principalul nostru furnizor. Ne-am inteles cu un producator organic, care are o gama foarte larga de mirodenii si asa am inceput. Dupa care, pentru completare am mai importat din Spania si Marea Britanie.

Este adevarat ca in Romania cultul mirodeniilor nu este foarte dezvoltat, insa gusturile trebuie educate. In ultima vreme arta culinara este din ce in ce mai  apreciata, vedem si la TV multe emisiuni despre gatit, au aparut multe reviste, si ar trebui si noi sa invatam sa nu mai mancam doar de nevoie ci si din placere. Sa incepem sa folosim mai multe ingrediente, sa facem experimente, sa le combinam pana obtinem gustul dorit.

Ideea magazinului a fost sa vindem toate produsele vrac, fara sa existe constrangeri de cantitate, fiecare client sa-si aleaga mirodenia si cantitatea de care are nevoie. In felul acesta, cumparand azi cateva grame de cardamom, maine chimen si coriandru, poimaine alte mirodenii, sa-si dezvolte gustul pentru a experimenta. Pana la urma gatitul tine foarte mult si de imaginatie nu doar de cunoasterea retetelor si a ingredientelor. Cu cat avem timp si dorinta sa experimentam mai mult, cu atat ne vom bucura mai mult de preparatele noastre.

Parerea noastra este ca nu se poate face o etichetare a condimentelor; sa zici ca un anume condiment merge doar la o mancare sau la un anumit tip de carne. De exemplu sunt mirodenii cum ar fi scortisoara, nucsoara, cuisoarele sau cardamomul și anasonul care se pot folosi atat la dulciuri si deserturi cat si la mancaruri condimentate.

Mirodenii specifice anumitor bucatarii, cum ar fi lemongrass-ul sau frunzele de lime specifice bucatariei tailandeze, se folosesc la supe, peste, fructe de mare sau pui, dar asta nu inseamna ca nu putem incerca si alte variante. Cu riscul de a ne repeta, totul tine doar de imaginatie.

Chilli sunt folositi in toata lumea si pot asezona aproape orice preparat, fiind si una dintre cele mai sanatoase mirodenii. Acestia au un efect chimic asupra corpului nostru pe care unii dintre noi il apreciaza mai mult decat altii. Dupa ce ai trecut de faza in care cel mai mic miros de chilli iti provoaca lacrimari si stranuturi, vei descoperi ca aroma lor devine placuta si chiar da dependenta. Chilli sunt bogati in vitamina C, stimuleaza apetitul si răcoresc corpul, in special in climatele calduroase, facand persoana sa transpire.

Speram ca acest magazin de condimente si mirodenii sa va aduca in mancare intregul exotism al orientului.

Si va invitam sa ne treceti pragul !