Ghimbir macinat (50g)

Condimente aromate ghimbir macinat
gingerghimbir macinatghimbir intreg

Condimente pentru mancaruri asiatice si nu numai

Ghimbir macinat (50g)

Ghimbirul are o istorie lunga. Originile lui sunt în India sau China, unde era mentionat in anul 500 IC in scrierile filosofului Confucius.

Denumire botanica: Zingiber Officinale
Alte denumiri: Ginger

Poate te intereseaza si alte mirodenii si condimente de la noi din magazin: Pastai de VaniliePudra de Mango sau Nucsoara

Pretul afisat este pentru 50 grame

lei 7.00

Descriere produs

 

Negustorii arabi au introdus ghimbirul in Grecia si Roma antica si este foarte probabil ca romanii sa-l fi dus in Anglia. Spaniolii au extins comertul cu ghimbir pana in Mexic si Indiile de Vest, in special Jamaica, tara care inca pretinde ca produce cel mai bun ghimbir. In secolul XIV, ghimbirul era cel mai popular condiment dupa piper.

Cand tai o bucata de ghimbir te izbeste o aroma proaspata de lamaie. Gustul lui este iute, fructat si aromatic.

Ghimbirul este un condiment foarte folosit in bucatariile asiatice, in toate formele lui: proaspat, macinat, uscat sau murat. Ghimbirul este folosit pentru asezonarea mancarurilor de curry, al tocanitelor, carnii de pui, miel, porc dar si al fructelor de mare si pestelui. Este foarte folosit si la deserturi, la turta dulce, orezul cu lapte sau salate de fructe. Se poate folosi in diferite moduri: bucati taiate pot fi adaugate la marinate sau la gatit. Ghimbirul ras, maruntit sau strivit este folosit la sosuri sau mancaruri fierte. Ghimbirul uscat este o mirodenie traditionala pentru muraturi. Ghimbirul macinat se foloseste in patiserie.

Ghimbirul are un record impresionant in tratarea diverselor boli: se spune ca ajuta circulatia sangelui si la indigestii, stimuleaza apetitul si calmeaza crampele. Ceaiul si baile de ghimbir sunt prescrise de medicina alternativa asiatica pentru reumatism, dureri de muschi sau raceli.

Cantitate/lingura: 10 grame

Tara de origine India

Intra in legatura cu noi si pe Facebook, pe pagina Bazarul cu mirodenii