Ciuperci Shiitake (10g)

Ciuperci Shiitake
ciuperci shiitake

Condimente si mirodenii folosite cu precadere in retete asiatice

Ciuperci Shiitake (10g)

Ciupercile Shiitake proaspete sau uscate au foarte multe intrebuintari in bucataria asiatica.

In bucataria chinezeasca sunt deseori sotate si adaugate mancarurilor vegetariene. In Japonia sunt servite in supa Miso, folosite ca baza pentru anumite mancaruri vegetariene sau ca ingredient in multe preparate la abur sau fierte. In Tailanda se servesc fie prajite sau la abur.

Pretul afisat este pentru 10 grame

lei 8.30

Stoc epuizat

Descriere produs

 

Mult timp un simbol al longevitatii in Asia, din cauza proprietatior terapeutice, ciupercile Shiitake au fost folosite ca medicament de catre chinezi pentru mai mult de 6.000 de ani. Mai recent, aroma lor bogata de fum a atras si papilele gustative europene sau americane.

Ciupercile Shiitake sunt o sursa excelenta de trei vitamine din complexul B (vitamina B2, B5 și B6), o sursa foarte buna de o vitamina B suplimentara (B2), o sursa foarte buna de sase minerale (magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, cupru si zinc), o sursa foarte buna de fibre alimentare, si o buna sursa de proteine​​, magneziu si vitamina D (sub formă de D2). Ele ofera, de asemenea, o mare varietate de fitonutrienti. Pentru a maximiza aroma lor si a pastra valoarea lor nutritiva, este important sa nu le gatiti foarte intens (prin fierbere de exemplu).

Ciupercile uscate se rehidrateaza prin inmuiere in apa inainte de utilizare.

Astazi ciupercile Shiitake au devenit populare si in alte tari.

Tara de origine Japonia

Intra in legatura cu noi si pe Facebook, pe pagina Bazarul cu mirodenii